IĞDIR / TUZLUCA - Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Çalışanın Sağlık Gözetimi (KANSER FARKINDALIĞI) Eğitimi

Çalışanların sağlık gözetimleri kapsamında okulumuzda, okul sağlığı hemşiremiz Ali KILIÇ tarafından çalışanlar ile "Kanser Farkındalığı" üzerine eğitim verilmiştir.

Ülkemizde yakalanma riski yüksek olan kanser türleri için hastalık yüküne uygun olarak yürütülen tarama programları ve kanser tüleri anlatılarak okul çalışankarımıza kanser farkındalığı eğitimi verildi.

Eğitimin içeriği;

Kanserin belirtileri: İnsanlara kanserin olası belirtileri hakkında bilgi vermek, erken teşhisin önemini vurgulamada yardımcı olur.

Kanser risk faktörleri: Kansere yol açabilen risk faktörleri, örneğin sigara içmek, kötü beslenme, fazla alkol tüketimi ve güneşe aşırı maruz kalma gibi konular hakkında bilgilendirmek.

Kanser tarama ve erken teşhis: Kanserin erken teşhisi, tedavi şansını artırabilir. Bu nedenle kanser tarama yöntemleri ve düzenli sağlık kontrolleri hakkında bilgilendirme yapmak önemlidir.

Kanser tedavi seçenekleri: Kanserle mücadelede kullanılan farklı tedavi seçenekleri, hastaların ve ailelerin bilinçlenmesi için açıklanır.

Kanserle yaşam: Kanser tanısı konmuş insanların ve ailelerinin kanserle nasıl başa çıkacaklarını ve yaşamlarını nasıl sürdüreceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak.

Kanser farkındalığı, bireylerin kanserle ilgili daha iyi bilgilendirilmesi ve kansere karşı koruyucu önlemler almaları için çok önemlidir. Bu tür farkındalık kampanyaları, kanserin erken teşhisi ve tedavisi açısından önemli bir rol oynar.

27-10-202327-10-202327-10-2023

Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 11:35 - Görüntülenme: 397